Gondoltál már arra, hogy a Gin-Tonic-od mindössze ¼ része a gin és a többi a tonik? És hogy emiatt nagyon nem mindegy, hogy milyen tonik kerül az italodba? Nos, szerencsére a Fever-Tree alapítóinak, Charles Rollsnak és Tim Warillownak feltűnt, hogy a legtöbb esetben a prémium alkoholokhoz silány minőségű, mesterséges adalékokkal készült mixereket öntenek – ezzel pedig gyakorlatilag tönkreteszik a kifinomult ízeket.
Míg a legtöbb gyártó számára az elsődleges szempont az olcsó előállítás, a Fever-Tree alapítóinak missziója, hogy kizárólag kiváló minőségű, fenntartható forrásból származó, természetes összetevők kerüljenek a mixerekbe. Ez alapján alkották meg a ma már világszerte elismert Fever-Tree tonic-okat, Fever-tree gyömbérsöröket, de a szódájuk és a kólájuk is egyedülálló. Az elképzelés szerencsére a bartenderek és mixológusok fantáziáját is megragadta, így mára már óriási népszerűségre tett szert a márka világszerte.
A Panna Cocktail számára a kiváló minőség és íz szintén első számú szempont. Ezért büszkén kínáljuk a Fever-Tree italok széles választékát profi vendéglátósoknak és az otthoni ital elkészítéséhez egyaránt.
Mitől különleges a Fever-Tree Tonic?
A Fever-Tree alapítói elsőként a tökéletes tonik előállítását tűzték ki célként, aminek a lelke a kinin. Az alapítók ezért egyenesen a Kongói Demokratikus Köztársaságba utaztak, ahol 18 hónapos útjuk során maguk is veszélyes helyzetekbe keveredtek. Azonban megérte a kockázat: az utazás végére ugyanis sikerült beszállítót szerezniük a legjobb minőségű kininhez, és megalkották az első terméküket, a méltán híres Fever-Tree Indian Tonic Watert.
A Fever-Tree számára a minőség és a folyamatos innováció azóta is első számú szempont, ezért azóta a tonikok széles skáláját fejlesztették ki. A különböző tonikok tökéletesen kiegészítik a különböző kategóriájú gineket.
Mitől olyan különlegesek a Fever-Tree tonikok?
Természetes forrásvízzel készülnek;
Kizárólag kongói kininből;
Magas szénsavtartalmúak, kis elegáns buborékokkal a selymesebb íz miatt;
Döntően mesterséges édesítő, tartósítószer és ízfokozó mentesek. Nádcukorral édesítik őket, szacharin helyett;
Az ízesített termékek alapanyagai természetes virág-, gyümölcs-, és növényolajok megbízható és fenntartható forrásból.
Fever-Tree Ginger Beer és Ginger Ale
A Fever-Tree a tonikok mellett fantasztikus gyömbér alapú italokat is gyárt. Az italok három különleges fajta gyömbérből késznek, amelyek egy együttesen igazán mély, friss ízhatást kölcsönöznek az italoknak.
Fever-Tree Cola
A Fever-Tree megalkotta a saját kóláját is, amely egyedi recept alapján készül, madagaszkári vaníliából. Remekül kiegészíti az olyan alkoholokat, mint a rum vagy a whiskey.
A Fever-Tree társadalmi felelősségvállalása
A minőség, fenntarthatóság iránti elköteleződése önmagában kiemeli a márkát a versenytársak közül, de a Fever-Tree számára az is fontos, hogy a világot egy jobb hellyé varázsolja. Mi mindent tesz ezért a márka?
A Covid-19 járvány alatt folyamatos támogatást nyújtottak a helyi közösségeknek;
Részt vesznek a malária elleni küzdelemben is, amely a fejletlen országokban még óriási fenyegetést jelent. 2013 óta támogatják a Malaria No More kezdeményezést;
A biodiverzitás megőrzése is első számú szempont a számukra;
Nem használnak PET-palackokat sem a termékeikhez.
Ha szeretnéd a kedvenc italod igazán jó érzéssel szürcsölgetni, akkor a Fever-Tree italokat válaszd. A Panna Cocktail kínálatában a tökéletes prémium szeszes italt is megtalálod hozzá!